Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

Susan Bijl

Susan Bijl staat bekend om haar kleurrijke tassencollecties.

In 2000 begon Susan Bijl, als student van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, met het ontwerpen van een tas. Ze wilde er een ontwerpen die alle plastic tassen overbodig zou maken. Die tas is 'The New Shopping Bag' geworden. Gedeeltelijk is deze ontstaan ​​uit het idee om het afval bij de productie van plastic tassen te verminderen; en deels vanuit de ‘less is more’ Nederlandse ontwerpfilosofie. The New Shopping Bag werd meteen een hit onder vrienden, modeliefhebbers en ontwerpers.

Alle tassen zijn gemaakt van Bluesign®-gecertificeerd ripstop nylon. Het is niet alleen sterk en duurzaam, maar het kan ook een groot gewicht dragen. Door stof te gebruiken die is gemaakt onder het Bluesign-certificaat, worden schadelijke stoffen uit het productieproces verwijderd. Susan Bijl heeft als doel om zo duurzaam- en milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Sinds eind 2019 zijn alle stoffen die gebruikt worden gemaakt van gerecyclede materialen. Het nylon is meestal gemaakt van visnetten, maar ook van pre-consumer textielafval en computerchips.

Susan Bijl doet constant wat nodig is om haar ecologische voetafdruk te verkleinen, zonder de kwaliteit en betaalbaarheid van de kleurrijke producten aan te tasten.

© 2018 - 2022 hupsch-winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel