Foekje Fleur Vaas #6 | Roze

Vorige Artikel 15 van 78 Volgende
€ 24,00 (inclusief btw)

FOEKJE FLEUR - BOTTLEVASE #6

De buitenkant van de flesvaas heeft een matte afwerking die lijkt op plastic. De binnenkant van de vaas is geglazuurd om hem waterdicht te maken.

Ontwerp: Foekje Fleur
Kleur: Pink
Materiaal: Porselein
Afmetingen: 16 X 5,5 X 5,5 cm

De Flesvazen, oftewel Bottle vases, zijn geïnspireerd op een verzameling plastic afval van de rivier de Maas in Rotterdam, Nederland. Na het lezen over plastic soep, begon Foekje Fleur aandachtiger te kijken naar de rivier die door haar geboortestad stroomde en vond ze plastic afval dat zich daar sinds de jaren zestig had opgehoopt. Door duurzame porseleinkopieën te maken van het materiaal dat ze vind, probeert ze het bewustzijn van dit groeiende probleem te verspreiden.

Deze serie is met de hand gemaakt door Middle Kingdom Porcelain in Jingdezhen. De plastic flessen worden gebruikt om mallen te maken. Gepigmenteerd vloeibaar porselein wordt in de vormen gegoten, waardoor een dunne laag achterblijft die de vorm vormt. Na het drogen is de binnenkant van de fles loodvrij geglazuurd en gebakken op 1300 ºC. Al dit handwerk wordt gedaan door een team van zeven vakmensen, dus geen enkele fles is precies hetzelfde. De getoonde afbeelding is een indicatie, kleine kleurveranderingen zijn mogelijk. Over het algemeen is het oppervlak glad, maar er treden kleine fouten op die als een kwaliteit van het product moeten worden beschouwd.

© 2018 - 2021 hupsch-winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel