Foekje Fleur Vaas #15 | Lavendel

Vorige Artikel 22 van 78 Volgende
€ 42,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

FOEKJE FLEUR - BOTTLEVASE #15

De buitenkant van de flesvaas heeft een matte afwerking die lijkt op plastic. De binnenkant van de vaas is geglazuurd om hem waterdicht.

Ontwerp: Foekje Fleur
Kleur: Lavender
Materiaal: Porselein
Afmetingen: 21,6 x 8 x 4,9 cm

Deze vaas is met de hand gemaakt in Portugal. Plastic flessen worden gebruikt om mallen te maken. Gepigmenteerd vloeibaar porselein wordt in de vormen gegoten, waardoor een dunne laag achterblijft die de vorm vormt. Na het drogen wordt de binnenkant van de fles loodvrij geglazuurd en gebakken op 1300 ºC. Al dit handwerk wordt gedaan door een team van zeven vakmensen, dus geen van de flessen is precies hetzelfde. De getoonde afbeelding is een indicatie, kleine kleurveranderingen zijn mogelijk. Over het algemeen is het oppervlak glad, maar er treden kleine gebreken op die als een kwaliteit van het product moeten worden beschouwd.

De Flessenvazen zijn geïnspireerd op een verzameling plastic afval uit de Maas in Rotterdam, Nederland. Na gelezen te hebben over plastic soep, begon Foekje Fleur nauwkeuriger te kijken naar de rivier die door haar geboortestad stroomde en vond plastic afval dat zich daar sinds de jaren zestig had opgehoopt. Door duurzame porseleinen kopieën te maken van het materiaal dat ze vindt, verspreidt Foekje Fleur het bewustzijn van dit groeiende probleem.

© 2018 - 2021 hupsch-winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel